Super chléb
Kvasový žitný „super chléb“ je s námi od roku 2016. Čím to je, že si mezi našimi zákazníky našel takové speciální místo? Ať už je to jeho lahodná chuť, zdravé složení či snížený obsah lepku, o jeho složení žádné otazníky mít nemusíte – rádi vám prozradíme všechna jeho tajemství.
Základní ingrediencí je přidání tzv. celozrnné mouky, namleté inovativním způsobem, do našeho široce známého kvasu. Tímto vzniká lákavá kombinace znalostí našich předků a moderních mlýnových technologií.

Spojení celozrnné mouky a kvasu
Práce s kvasem je náročná a vyžaduje trpělivého pekaře. Výsledek však stojí za to – to je ostatně důvod, proč kvas při přípravě pečiva používá již pátá generace Mašků. Obzvlášť si ceníme jeho nezaměnitelné chuti, pozitivního působení na střevní mikroflóru, výborné stravitelnosti a vysokého obsahu vitamínů skupiny B.
Na rodinnou tradici nedáme dopustit a v žádném případě se kvasu nevzdáme. Rozhodli jsme se ale jeho část obohatit o celozrnnou mouku, a ve spojení s našimi letitými zkušenostmi pro vás vytvořit nový výrobek, který prospívá jak našemu tělu, tak našim chuťovým buňkám.
Barva a přirozená chuť
Některé chleby se pouze tváří jako celozrnné, skutečný však poznáte ihned po rozkrojení – podle struktury a zejména syté barvy.
Jistě jste si všimli, že klasické celozrnné pečivo vám při kousání „drhne“ o zuby – způsobuje to přítomnost otrub. V případě Super chleba jsou však otruby díky speciálnímu výrobnímu procesu namlety takovým způsobem, že se vám každé sousto rozplyne v ústech.

Chutně? A zdravě!
Kvas obsahuje probiotika, která působí pozitivně na střevní mikroflóru. Zlepšuje trávení a podporuje celkové prostředí v lidském organismu. Zvyšuje obsah vitamínů skupiny B a rovněž napomáhá lepší biologické dostupnosti minerálních látek.
Toto všechno je jenom posíleno přidáním celozrnné mouky. Oproti klasickému chlebu má nižší glykemický index, který zajišťuje pomalejší uvolňování energie do našeho těla, více vlákniny, která napomáhá našemu trávení, a mnohonásobně větší podíl β-Glukanů, které v nás déle udržují pocit nasycení a pomáhají regulovat správnou hladinu glukózy a cholesterolu.
Přijde vám to až podezřele dobré? I když to tak možná zní, je toto skutečnost, které lze v Super chlebu docílit bez přidání jakýkoliv chemických přísad a „Éček“.